Coaching z opaznimi in trajnimi učinki, za več uspehov in večjo kvaliteto življenja

Objavljeno 04.11.2015 Avtor: Slava Suhač

Veseli smo, da naši klienti rastejo in se razvijajo

Pred nekaj dnevi sem bila na kavi z mojo bivšo klientko, ki je v preteklem šolskem letu opravila trening socialnih veščin, TOOLS for LIFE. Imeli sva eno uro časa, potem pa je hitela na predavanja. Je študentka prvega letnika fakultete, ki si jo je izbrala kot prvo željo.


Objavljeno 14.09.2015 Avtor: Slava Suhač

Starši, ne zamenjujte nemotiviranosti in nesamozavesti

Leto nazaj, ravno v tem času, me je kontaktirala mama 16-letnika, srednješolca. »Da se zadnje čase čudno obnaša, skoraj ne komunicira – predvsem ne z njo, prespi večino dneva, zanimajo ga samo žuri... Da tak prej ni bil...«, je rekla. Menda ji je tudi rekel, da je šola in izobrazba brez veze in da ne bi več hodil na šolo, na katero hodi, ampak bi šel na eno lažjo. Da že z lahkoto doseže tisto, kar bi rad in da res ne vidi smisla, da bi se bolj potrudil.


Objavljeno 27.08.2015 Avtor: Blaž Suhač

Vodenje projektov, teorija kaosa in metuljni efekt

Spodnjo zgodbo mi je povedal angleški predavatelj, ki po vsem svetu uči in certificira projektne vodje. Naj se vam ne zdi nenavadno, ker večji del zgodbe sploh ne govori o vodenju projektov, pač pa o matematiki in vremenu. Tudi jaz sem sprva malo zavijal z očmi, ampak sem zelo vesel, da sem se takrat ugriznil v jezik in ga poslušal do konca. Takole mi je povedal.


Objavljeno 03.08.2015 Avtor: Slava Suhač

Stvari niso vedno, kot se zdijo

Zgodba je o dveh prijateljicah, sošolkah v srednji šoli. Že dolgo se poznata, mislim da že iz otroštva, z mnogimi veselimi dogodivščinami in zaupanimi problemi, ki so med njima ustvarili povezanost »za zmeraj«. Bila je pripadnost, bližina, hvaležnost, intimnost, občudovanje, posnemanje, odgovornost, spoštovanje, zaupanje... pa tudi nasprotovanje in burno izkazovanje lastne identitete, kar pa je samo še krepilo njuno prijateljstvo.


Objavljeno 22.07.2015 Avtor: Slava Suhač

O moji mladi klientki, ki jo je nekoč bilo strah napak

Moja mlada, 17-letna klientka, je prišla v Ljubljano v srednjo šolo iz majhne vasi, tako oddaljene iz Ljubljane, da dnevni prevozi niso bili mogoči. Čez teden je zato živela v dijaškem domu, čez vikende  pa je hodila domov.


Objavljeno 13.07.2015 Avtor: Slava Suhač

Zakaj ste nekateri tako zagrenjeni?

Cela desetletja so minila, odkar sem zadnjič videla eno od mojih gimnazijskih sošolk. Če bi se srečali na cesti mimoidoč, bi se verjetno zgrešili. Tako pa zadnjič v trgovini stojim v vrsti in slišim glas, poznan od nekje, od nekoč... Glas je bil namenjen prodajalki, pa sem vseeno pogledala malo prikrito, kdo bi to bil. Prvi vtis ni bil pravi. »Stara gospa, s težko hojo... Te ženske ne poznam,« sem si rekla. Pa vendar je bila stara slika moje bivše sošolke v glavi premočna. Odločila sem se poskusiti. »A si ti...«. Bila je ona in v tistem trenutku me je tudi ona prepoznala. Usta so se ji razlezla v poznan nasmeh, glas – tisti tipičen, kot nekoč, malo posmehljiv, in oči, kot se jih spomnim...


Objavljeno 15.06.2015 Avtor: Slava Suhač

O vzgoji čustveno svobodnih otrok

Pred dnevi sem na 4. rojstni dan moje vnukinje Eme na Facebooku objavila povsem novo pesmico. Od svojih internetnih prijateljev sem prejela veliko »všečkov« in pohvalnih komentarjev, pa tudi nekaj sporočil po elektronski pošti. Nekateri so se mi oglasili celo po telefonu, dobivala sem SMS-je in osebne klice. Vsi v stilu: "Slava, vse najboljše tvoji vnukinji, pa kako lepo pesmico si ji napisala!" Zelo presenečena in vesela sem bila vse te pozornosti in pohval. Ampak...


Objavljeno 01.06.2015 Avtor: Blaž Suhač

Zaupanje pri prodaji skozi prizmo čustvene inteligence

Zaupanje je eden od ključnih pogojev za uspešen zaključek prodajnega procesa. Pravim »eden od«, saj ni edini. Je pa poseben zato, ker če potencialna stranka nima zaupanja v ponujen izdelek oziroma storitev, se ne bo želela pogovarjati naprej. V matematičnem jeziku bi rekli, da je zaupanje potreben, ne pa tudi zadosten pogoj za sklenitev posla. To tako posebej poudarjam zato, ker sem pri delu s klientih iz prodaje že večkrat opazil prepričanje, da je treba pri stranki zgolj ustvariti zaupanje in posel bo sklenjen. Srečam pa tudi (pre)več tistih, ki so pri prodaji preveč usmerjeni v produkt in premalo v odnos s potencialnim kupcem. Takrat potencialne stranke pomislijo, da ponudba je že v redu, ampak bi raje sklenile tak posel s konkurenčnim podjetjem, kjer je odnos primernejši.


Objavljeno 27.05.2015 Avtor: Blaž Suhač

O sreči, pameti in visokih dobičkih na loteriji

Hipoteza: dejansko so med nami ljudje, ki imajo občutno več sreče kot pameti.


Objavljeno 27.04.2015 Avtor: Blaž Suhač

O dvomu, samopodobi, odnosih in možnostih za "win-win"

Prejšnji teden sem odprl razmišljanje o tem, kako se odzvati, ko vam nekdo reče »to sem že poskusil, pa ni delovalo«. Ker nisem edini, ki na dnevni bazi poslušam te argumente menim, da je stvar vredna razmisleka in razlage. Do sedaj sem ta svoja razmišljanja že uspel nekajkrat preizkusiti in vselej dobil odlične rezultate. Zato jih delim z vami, v želji, da koristijo tudi vam.


JoomSpirit