Coaching z opaznimi in trajnimi učinki, za več uspehov in večjo kvaliteto življenja

Osebni life coaching za posameznike

Poznate star pregovor "vsak je svoje sreče kovač"? Ste se kdaj vprašali, zakaj ste si "skovali" prav takšno življenje, kot ste si ga? Naj vam zaupamo majhno skrivnost: vaša življenjska situacija je zrcalna slika vaših osebnostnih lastnosti. Dokler bo vaša osebnost takšna, kot je, se tudi vaša življenjska situacija ne bo bistveno spremenila. Program Adler Social Coaching® za osebni razvoj je life coaching program za posameznike, ki želijo z osebnostnim razvojem trajno izboljšati svojo življenjsko situacijo na področjih:

 • finančnega stanja
 • notranjega miru ter občutkov stresa, negotovosti in stiske
 • napredovanja v karieri
 • kvalitetnega partnerstva
 • odnosov v zasebnem in poslovnem svetu
 • življenjskih navad

Več kot samo "pametni" nasveti

Gotovo poznate koga, ki se je z namenom izboljšati neko področje svojega življenja obrnil na pomoč k specialistu za to področje. Morda je najel finančnega svetovalca, osebnega trenerja, partnerskega svetovalca, prebral knjigo o poslovni odličnosti... Vprašajte ga, ali se je njegova situacija po tem spremenila in še, koliko časa je to trajalo?

Čeprav se bo to morda zdelo čudno, je dejstvo, da v primerih, ko si neželeno življenjsko situacijo "zakuhamo" sami, strokovnjaki zelo redko rešijo naš problem. Pa tudi če ga, je to običajno le na kratek rok in problem se prej ali slej vrne. Svetovalci vam bodo svetovali dobre rešitve in z vami naredili dober načrt, ampak, ali se vam ga bo uspelo držati? Statistika pravi, da najverjetneje ne. Reševanje problema po predpisanem načrtu zahteva drugačne navade in spremembe v načinu razmišljanja. Za to pa je potreben predvsem osebnostni razvoj.

Več kot samo seminar, predavanje, delavnica

Najpogostejši načini osebnostnega razvoja so obiskovanje seminarjev, delavnic in predavanj, ter branje knjig. Čeprav so ti načini najbolj razširjeni in priljubljeni, pa raziskave kažejo, da je njihov učinek zelo majhen. To pomeni, da boste pri teh načinih za opazen osebnostni napredek morali vložiti veliko vašega časa in denarja.

Z obiskom seminarja, motivacijskega predavanja ali delavnice boste res pridobili nova znanja, ne boste pa spremenili vaše mentalitete in vaših navad. Globoko zakoreninjene navade, ki so vzrok za vašo neželeno življenjsko situacijo, lahko spremenite samo s sistematskim pristopom in ob podpori strokovnjakov za osebnostni razvoj.

Formula Adler Social Coaching®: PRENOS V PRAKSO = UČENJE + VAJA + ČAS

Avtor metode Adler Social Coaching®, avstrijski mastercoach Eric Adler je spredvidel, da imajo udeleženci klasičnih načinov osebnostnega razvoja težave s prenašanjem pridobljenega znanja in veščin v njihovo vsakdanjo prakso. Z drugimi besedami, poznajo vso teorijo, pa je ne znajo uporabljati zase, pri tem pa nekateri zapravijo ogromno časa in denarja. Zato se je Adler lotil temeljite raziskave in poiskal optimalne pogoje za spremembo globoko zakoreninjenih vzorcev, ki nas ovirajo pri udejanjanju sprememb. V sodelovanju s psihologi, sociologi, pedagogi, zdravniki in športnimi trenerji mu je to uspelo. Nastala je metoda Adler Social Coaching®.

Adler je ugotovil, da za resnično in trajno spremembo vzorcev potrebujemo znanje, veščine in čas. Pomanjkljivost večine klasičnih načinov osebnostnega razvoja je, da se osredotočajo le na eno ali dve komponenti. Zaradi tega je njihova učinkovitost nižja, kot bi lahko bila. Metoda Adler Social Coaching® pa vsebuje vse tri komponente, potrebne za zanesljiv prenos potrebnega znanja in veščin v prakso. To so:

 1. UČENJE potrebnega znanja,
 2. VADBA novih vedenjskih vzorcev,
 3. enakomerna razporeditev učenja in vadbe v ČASU.

Namesto visoko intenzivnih in kratkočasovnih impulzov metoda Adler Social Coaching® prinaša znanje in veščine v majhnih enotah, ki so razporejeni v daljšem časovnem obdobju. Čeprav je za mnogi to v nasprotju z intuicijo, pa rezultati kažejo, da je takšen način pravi. Tudi zato, ker je dvigalo do uspeha že od nekdaj v okvari. Treba je iti po stopnicah, korak po koraku.

 Zanimiv, enostaven in dokazano učinkovit

"Sem bolj vztrajen, lažje mi je prebroditi negativna obdobja.", "Opažam, da znam v splošnem bolje ravnati s seboj in z drugimi ljudmi.", "Sem bolj odprt in sproščen." so tipične izjave  udeležencev programa Adler Social Coaching® za posameznike. Poleg tega naši udeleženci po končanem programu pravijo, da imajo več časa, samozavesti in discipline pri uresničevanju zastavljenih ciljev. To so potrdile tudi neodvisne evalvacije, ki so ugotovile še, da so učinki programa trajni. Takšni rezultati potrjujejo, da učinkovitost metode Adler Social Coaching®. V evalvaciji, ki je zajela 300 udeležencev programa Adler Social Coaching® za posameznike, je:

 • 90% udeležencev izjavilo, da se jim je po končanem programu mnogo lažje soočati s privatnimi izzivi;
 • 86% udeležencev izjavilo, da se jim je po končanem programu mnogo lažje soočati s poklicnimi izzivi;
 • 87% udeležencev izjavilo, da je program izpolnil njihove želje po napredovanju in njihove cilje;
 • Več kot 80% udeležencev izjavilo, da se jim je na programu občutno izboljšala zasebna in poklicna situacija;
 • Več kot 90% udeležencev izjavilo, da so programu zlahka sledili in da so se počutili prijetno;

Program Adler Social Coaching® za posameznike preverjeno deluje, udeleženci pa si z njegovo pomočjo uredijo življenje na takšen način, ki jim bolj ustreza. Zato živijo bolj kvalitetno in lažje dosegajo uspehe. Si želite takšnih sprememb tudi vi? Prijavite se že danes.

>> prijava na razgovor
>> več o programu

Želite izvedeti več? Pišite nam!

Če želite z razvojem socalnih kompetenc trajno povečati vaše sposobnosti živeti zadovoljno in uspešno, pa niste prepričani, ali je metoda Adler Social Coaching® prava rešitev za vas, izpolnite spletni obrazec, v katerem navedite kontaktne podatke, na katerih vas lahko dosežemo. V najkrajšem času se vam bo odzval naš predstavnik.

>> spletni obrazec

JoomSpirit