Coaching z opaznimi in trajnimi učinki, za več uspehov in večjo kvaliteto življenja

Osebna priporočila udeležencev programov Adler Social Coaching®

Osebnostnega razvoja po metodi Adler Social Coaching® se je udeležilo že prek 300 udeležencev: predstavnikov podjetij, posameznikov in mladostnikov. Programov se udeležujejo z različnimi nameni, najpogosteje pa je v ozadju želja po razvoju mentalitete in navad, s katerimi bodo lahko bolj srečnejši v zasebnem življenju in uspešnejši v poslu.

Preberite si, kaj so po končanih programih, ki so trajali od 4 mesece do enega leta izjavili nekateri udeleženci. Priporočila so urejena kronološko, kot smo jih prejemali.

Slava, kakor veš, mi je v obdobju daljše brezposelnosti, depresije in zmedenosti Tvoje znanje in osebno prizadevanje pomagalo stopiti na trdnejšo pot in s pomočjo lastne volje naprej tlakovati prihodnost, ki je vodila do zaposlitve v poklicu, za katerega sem se izobraževala. To je le en od neprecenljivih darov, ki sem jih prejela od Tebe.

V tem zelo težkem obdobju svojega življenja sem se imela tudi priložnost udejstvovati na delavnicah MASTERY.PROGRAM®-a v vašem podjetju ABMSS ob strokovnih usmeritvah trenerja Blaža. V začetku sem bila kot vedno skeptična, glede na to, da se zavedam, da mora človek za svoje dobro največ narediti sam in da čudežna rešilna bilka ne obstaja. Vsak človek namreč hodi popolnoma samostojno po svojem svetu in vse, kar se v njegovem notranjem svetu odvija, je sad njegove psihe in njegovih čustev, ki pa jih mora za svojo uspešnost znati pravilno prepoznati.

Bila sem presenečena, ko sem ugotovila, da MASTERY.PROGRAM® govori ravno o tem, da ni nikakršen »misterij«, katere danes lahko kupimo na vsakem koraku, pač pa, da na drugačen, povsem realen in konkreten način ponuja rešitve in konkretne smernice do reševanja problemov.

Naučila sem se socialnih kompetenc, preprostih univerzalnih zakonitosti, ki so mi v vsakodnevnem življenju prišle še kako prav. MASTERY.PROGRAM® namreč vsakemu udeležencu omogoča uvid v strukturo reševanja zapletenih in na videz nerešljivih situacij in mu omogoča, da se lahko potem, ko usvoji znanje, orientira po njem kadarkoli v nadaljnjem življenju. Na koncu koncev se vse bolj zavedam, da sem imela veliko srečo, da smo se srečali ravno ob pravem trenutku in sem Vam za to in Blažu za njegovo kvalitetno strokovno vodenje neizmerno hvaležna.

Ob vsem navedenem si želim, da bi imelo čim več posameznikov in skupin priložnost spoznati znanja, ki jih ponujate s programi Adler Social Coachinga in da bi kar se da uspešno opravljali svoje poslanstvo še naprej!

udeleženka programa Adler Social Coaching® MASTERY.PROGRAM® (2014)

Tole pišem popolnoma vznemirjena. Stvari v katere sem leta živo verjela, o njih v neskončnost govorila, zaradi njih požela marsikatere začudene poglede, a kljub temu, vanje še kar naprej vlagala ogromno energije in časa, se uresničujejo. Od veselja bi me ta trenutek lahko tudi razneslo. Hej, dihaj. Ok. Adler Social Coaching® MASTERY.PROGRAM® mi je dal orodja, ki so povsem relevantna za življenje in za delo v svetu, v katerem živimo. So praktična, z malo discipline jim je lahko slediti, zato da smo srečni in uspešni. Na pravi način. Zato, da smo in imamo vse. Na pravi način. In ob pravem času. Vem, o čem govorim, čeravno so moja leta morda rosna. A, očitno kar precej ambiciozna, saj sem zaradi želje - da bi zvesto in uspešno sledila ter prepoznavala svoje in tuje potenciale, živela v skladu s seboj in z okolico - izkusila mnoštvo pristopov, ki bi me na to pripravili. Pa me niso. Čeprav so se razprostirali vse od tradicionalne psihologije pa do najbolj ezoterično cudaških polj, kar si ji lahko zamisliš. Morda je celo bolje, da si jih ne, haha. Adler Social Coaching® MASTERY.PROGRAM® je popolnoma razumljiv, oprijemljiv, nepretenciozen: imaš 12 zakonitosti, ki jih natreniraš tako, kot si se naučil voziti kolo. Ki jih vadiš tako, kot si vadil vožnjo s kolesom - vsak dan, malo po malem - in postaneš tako srečen, da bi te lahko kar razneslo. Pa uspešen, kakopak. Smisel za humor pa imam že od prej. Tako, če se kdo slučajno sprašuje.

Anja Humljan, arhitekta, oblikovalka in ustvarjalka urbane joge (2014)

Programa za vodje Adler Social Coaching® MASTERY.PROGRAM® sem se udeležil v okviru projekta Vseživljenjska karierna orientacija. V našem podjetju imamo sicer na voljo ogromno kvalitetnih programov za osebnostni razvoj, zato sem se še s toliko večjim zanimanjem podal na coaching k nekomu, ki na začetku sodelovanja ni poznal naše organizacijske kulture in poslovne situacije, razen kolikor je bilo to mogoče izvedeti iz medijev. Coaching, ki ga je vodil coach Blaž Suhač je prišel v času, ko sem moral kot vodja povleci veliko pravilnih potez in tudi veliko zahtevati od svojih zaposlenih. Z Blaževo pomočjo mi to tudi uspeva. Hitro sva se ujela, všeč mi je njegov sproščen, odkrit, direkten dialog, za katerim se skriva veliko znanja in izkušenj. Pokazal je iskren interes zame, za moje sodelavce in Toyoto, kar se tudi pozna na rezultatih, odnosih in pozitivni naravnanosti. Čeprav je projekt VKO končan, se še vedno spomnim njegovih delavnic in individualnih nalog in jih s pridom uporabljamo. Z veseljem ga priporočam.

direktor predstavništva multinacionalke (2013)

Adler Social Coaching® in coacha Blaža Suhača sem spoznal po priporočilu, ko sem iskal pomoč za svojega sina. Ko pa sva se spoznala, sem v njem videl neposrednega, analitičnega in kompetentnega strokovnjaka za osebnostni razvoj. Odločil sem se za njegov devetmesečni program za vodje, imenovan MASTERY.PROGRAM®. Delo po tem programu je zelo intenzivno in na začetku nisem bil prepričan, ali bom lahko v svoj urnik, poln poslovnih sestankov in dolgih potovanj, našel čas. Izkazalo pa se je, da sem programu lahko sledil in se predvsem s pomočjo individualnih vaj postopoma razvijal vsak dan, tudi ko Blaža ni bilo zraven, še posebej rad pa sem enkrat mesečno prihajal v Ljubljano na njegove delavnice (živim namreč v Srbiji). Čeprav sem bil že prej uspešen podjetnik, pa je to pogosto šlo na račun kvalitete zasebnega življenja. Coachu Blažu Suhaču se zahvaljujem za veliko stvari, predvsem pa za to, da sem našel način, kako se bolj posvetiti sebi, družini in odnosom s sodelavci, pri tem pa lahko še bolj intenzivno in uspešno razvijam svoj posel.

lastnik in direktor proizvodnega podjetja iz Srbije (2013)

Programa za vodje Adler Social Coaching® MASTERY.PROGRAM®, ki ga vodi Blaž Suhač sem se udeležil zato, ker sem želel postavi bolj karizmatičen vodja, ki konsistentno dosega zastavljene cilje. V naši družbi nas ni veliko, zato je toliko bolj pomembno, da res dobro in usklajeno delamo skupaj, kar je v prvi vrsti odvisno od dobrega vodje. Za Blaža sem se odločil, ker pooseblja to, kar sam uči. Je strokoven, avtoritativen, neposreden in hkrati sproščen in duhovit. In doseže zastavljene cilje. Še zlasti me je pritegnilo to, da zna s tistimi, s katerimi tesno sodeluje, razviti tesen odnos in ti vemo, da mu je zares mar za nas. Zato ne iščem več dodatnih konkurenčnih ponudb in ga z veseljem priporočam tudi našim strankam.

lastnik in direktor prevajalskega podjetja (2013)

Brez discipline, vztrajnosti in samozavesti se ni mogoče prebiti v vrhunski šport in tam uspeti. Posebnost mojega športa (sem kajakaš na mirnih vodah) je še to, da je težko pridobiti kvalitetne sponzorje, ki bi v sodelovanju z vrhunskim športnikom prepoznali tudi svojo korist. Blaža Suhača sem spoznal preko priporočila in že na prvem pogovoru z njim sem točno vedel, na kakšen način lahko lažje pritegnem sponzorje. Z Blaževo pomočjo sem nadgradil svoje komunikacijske veščine in postal bolj samozavesten pri pogovorih s predstavniki uspešnih slovenskih podjetij. Medtem sem se tudi sam odločil za podjetniško pot in se o tem pogosto posvetujem z Blažem. Gotovo delam manj začetniških napak, kot bi jih sicer. Opažam tudi pozitivne učinke na tekmovanjih in treningih, čeprav k njemu nisem prišel zaradi tega. Sem bolj fokusiran, bolj ciljno usmerjen in se vedno manj pustim zmesti sotekmovalcem. Pred mano je še dolga športna in podjetniška pot in vesel sem, da imam ob sebi človeka, kot je Blaž.

večkratni državni prvak, vrhunski športnik in mladi podjetnik (2013)

Leta 2012 smo se v našem podjetju odločili, da v okviru razpisa za pridobitev sredstev za VKO omogočimo naših zaposlenim izobraževanje ter pridobitev novega znanja ter kompetenc na področju socialnih kompetenc, še kako potrebnih tako pri delu kot tudi v privatnem življenju. Kot pravi Eric Adler, ustanovitelj Adler Social Coaching®, so socialne kompetence veščine živeti skladno s seboj in svojim okoljem in prav to zadnje je pogoj za uspeh.

Za izvajalca delavnic na temo razvoja in utrjevanja socialnih veščin smo se odločili za podjetje ABMSS, saj pri svojem delu uporablja metodo Erica Adlerja, ki se je izkazala za zelo učinkovito. Delavnico smo ponudili prav vsem zaposlenim, saj smo želeli, da vsi izboljšajo svoje socialne kompetence, ki vplivajo tako na njihovo osebno življenje kot tudi uspešnost pri njihovem delu. Teme delavnic so bile med drugim tudi moč podzavesti, naše navade in cona udobja, igra napak in motivacija za ciljno usmerjeno delovanje.

Po izvedenih delavnicah smo zaposlene vprašali kako so vplivale le-te na njihovo življenje in prav vsak izmed njih je doživel vsaj en "aha" moment, prav vsi pa so ocenili delavnico kot zelo pozitivno in koristno, saj bodo lahko znanje in izkušnje uporabljali prav vsak dan. In mnogi so do konca ciklusa delavnic že opazili vidne spremembe pri svojem delu in tudi na osebni ravni. Veseli me, da smo izbrali pravo temo za delavnice in ustreznega izvajalca, saj je bil izkupiček res velik.

vodja HR službe v slovenskem predstavništvu multinacionalke (2012)

Vključitev v program Adler Social Coaching® TOOLS for BEST® je bila v našem podjetju preizkušnja za vse vključene, ker je učinkovitost odvisna predvsem od individualnega vsakodnevnega treniranja pridobljenega znanja. Velika prednost je, da trening poteka skozi običajne dnevne naloge, da ne zahteva časa za udeležbo na nekih predavanjih, delavnicah, kot običajno. Za tistega, ki ima jasen cilj razvoj svojih socialnih kompetenc in želi spremeniti svoje vedenje, je lahko delo po tem programu prava pot.

vodja HR službe v proizvodnem podjetju, ki izvaža na vseh 5 kontinentov (2011)

Želite izvedeti več? Pišite nam!

Če želite z razvojem socalnih kompetenc trajno povečati vaše sposobnosti živeti zadovoljno in uspešno, pa niste prepričani, ali je metoda Adler Social Coaching® prava rešitev za vas, izpolnite spletni obrazec, v katerem navedite kontaktne podatke, na katerih vas lahko dosežemo. V najkrajšem času se vam bo odzval naš predstavnik.

>> spletni obrazec

JoomSpirit